Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.. Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος!

Η κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή προκαλεί αναταράξεις στα κόμματα, κυρίως στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός Κινήματος Αλλαγής τον Θανάση Θεοχαρόπουλο μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να δώσει θετική ψήφο στη Συμφωνία και προχωρά σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος. «Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που προμηνύει μία βδομάδα πλούσια σε πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης με απόφαση της Φώφης Γεννηματά σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τη δική μου θέση υπέρ της Συμφωνίας την εξέφρασα καθαρά και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

«Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ