ΡΑΕ: Υπό αξιολόγηση έργα ισχύος 8,86 GW

anemogenitries

Παραμένει έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως προκύπτει από τα στατιστικά του τελευταίου κύκλου υποβολής αιτήσεων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής στον κύκλο του Φεβρουαρίου υπεβλήθησαν 477 αιτήσεις για ισχύ 8,86 GW. Έτσι, μαζί με τον κύκλο του Δεκεμβρίου 2020 βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την Αρχή για το επόμενο διάστημα 2.341 αιτήσεις για έργα συνολικής ισχύος 54,36 GW.

«Το πλήθος των αιτήσεων είναι διαχειρίσιμο από την Αρχή, η οποία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιολόγηση τους το συντομότερο δυνατό, παρά την αδιαμφισβήτητη δραματική υποστελέχωσή της και υπό τα συνεχιζόμενα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας», τονίζει η ΡΑΕ.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εντοπίζεται και πάλι στα φωτοβολταϊκά με 226 αιτήσεις για μονάδες ισχύος 6 GW και ακλουθούν τα αιολικά με 167 αιτήσεις για 2,6 GW. Η υπόλοιπη ισχύς αφορά μονάδες βιομάζας, μικρά υδροηλεκτρικά, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας και υβριδικές μονάδες ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ