“Μύλος” με τα τέλη αποχέτευσης στο Πέραμα

apoxet erga

apoxet erga

Αμαρτίες παρελθόντος παιδεύουσι ΔΕΥΑΙ… Παιδεύουν όμως περισσότερο τους κατοίκους και καταναλωτές, αυτή την φορά στην περιοχή του Περάματος, οι οποίοι δέκα χρόνια μετά την σύνδεση με το αποχετευτικό καλούνται να… ξαναπληρώσουν τέλη!!!

Το θέμα ανέδειξε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης με σχετική της ανακοίνωση και με αφορμή τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ που φτάνουν στους πολίτες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στο Πέραμα, έχει πληρώσει τη ΔΕΥΑΙ και έχει συνδεθεί με το αποχετευτικό ήδη από το 2007-2008 και παρά ταύτα τους ζητείται και να ξαναπληρώσουν τη ΔΕΥΑΙ και να ξαναπροσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά φυσικά ξαναπληρώνοντας και για αυτά. Το ελάχιστο αυταπόδεικτο είναι ότι η ΔΕΥΑΙ δεν έχει στοιχειώδες αρχείο πληρωμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σημειώνει η Λαική Συσπείρωση.

Στα έγγραφα που έχουν αποσταλεί δεν αναφέρεται το κόστος σύνδεσης που αντιστοιχεί ανά τ.μ., και όμως στο ίδιο έγγραφο η Δημοτική Αρχή απειλεί με αντίποινα που ξεκινούν από ποινικές κυρώσεις μέχρι διακοπή της υδροδότησης σε περίπτωση που οι κάτοικοι δεν ανταποκριθούν εντός 20 ημερών.

Η ΔΕΥΑΙ εκδίδει και αποστέλλει ήδη από το Μάρτιο του 2017 λογαριασμούς νερού χρεώνοντας τέλη αποχέτευσης σε σπίτια που δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό. Τα τέλη αποχέτευσης ξεπερνούν το 50% του συνολικού λογαριασμού.

Κάπως έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι πλήρωσαν τέλη και την ΔΕΥΑΙ να διαπιστώνει ότι τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στο ταμείο της… Έτσι θα αναζητήσει τα αρχεία του πρώην Δήμου Περάματος, πιστεύοντας ότι κάπου εκεί θα βρει και την αλήθεια!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ