“Επιχειρηματικό σχολείο” στο Αρσάκειο Δημοτικό

arsakeio epixei

arsakeio epixei

Με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο» και στις καινοτόμες δράσεις, το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενός σύγχρονου σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές της Στ΄ τάξης, την Παρασκευή 19-05-2017, συμμετείχαν στο πρόγραμμα: «JA Μore than money»/ Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Την οργάνωσή του για τα Αρσάκεια Σχολεία, επιμελείται η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον χώρο του Σχολείου με την εθελοντική υποστήριξη μιας εκπαιδευμένης εθελόντριας-επιχειρηματικού στελέχους της ΗSBC (Παγκόσμιος Χορηγός του Προγράμματος), κ. Μελίνας Ρουπακιά, που ήρθε από την Αθήνα ειδικά για να εκπονήσει το πρόγραμμα αυτό στο Αρσάκειο Δημοτικό.

Τα παιδιά με τρόπο βιωματικό ήρθαν σε επαφή και κατανόησαν βασικές αρχές της Οικονομίας και έννοιες όπως: Διαφήμιση, Επιχείρηση, Επιχειρησιακό πλάνο, Καταναλωτής, Κατάθεση, Κέρδος, Υπάλληλος, Επιχειρηματίας, Έξοδα, Εισόδημα, Ενδιαφέροντα, Επαγγελματικές δεξιότητες, Έρευνα Αγοράς, κ.ά..

Επίσης, κλήθηκαν να πάρουν έξυπνες καταναλωτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, αλλά και την επιχειρηματική ικανότητά τους με παιγνιώδη τρόπο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ