“Εμείς οι στρεβλοί πυροσβέστες”.. Επιστολή στον Υπουργό

dasiki pirkagia

dasiki pirkagia

Με μία μακροσκελή επιστολή απαντά στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου, με αφορμή την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να καλέσει ειδικούς δασοπυροσβέστες από την Αμερική για την εκπαίδευση των Ελλήνων πυροσβεστών..

“Εμείς οι στρεβλοί και απαίδευτοι πυροσβέστες” είναι η φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην επιστολή, προκειμένου να ακολούθησει η απαρίθμηση των προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι.

Πυροσβέστες έξι ταχυτήτων, πυροσβέστης που είναι ταυτόχρονα αξιωματικός υπηρεσίας, οδηγός , ανακριτικός Υπάλληλος , πλήρωμα σε περιπολικό , μάχιμος , επεμβαίνει σε αστικά και δασικά συμβάντα , τροχαία ατυχήματα και σε οποιοδήποτε άλλο συμβάν παροχής βοηθείας του ζητηθεί.

Πυροσβέστες που δεν έχουν προμηθευτεί τα προβλεπόμενα ατομικά είδη προστασίας, όπως αντιπυρικές στολές, αναπνευστικές συσκευές, αρβύλες, μπότες…

Πυροσβέστες που για να καλύψουν τις πάνω από 4.500 οργανικές θέσεις που έχει το Π.Σ. εργάζονται απλήρωτες υπερεργασία – υπερωρίες , καλύπτοντας με μετακινήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Στρεβλοί πυροσβέστες που τους δόθηκαν αυξημένα καθήκοντα αλλά όχι μόνιμες θέσεις εργασίας ,στο γενικό σύνολο τους, και όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι οι επόμενοι που θα απολυθούν από το Π.Σ μετά την λήξη της 3ετίας.

Στην επιστολή, λίγο πριν την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καταγράφονται ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και ζητούν από τον Υπουργό, οι Αμερικανοί εκπαιδευτές να πραγματοποιήσουν μία περιοδεία ανά την Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσουν την πραγματικότητα.

Καταλήγουν δε, τονίζοντας πως όποιον χαρακτηρισμό κι αν τους αποδώσουν, οι Έλληνες πυροσβέστες θα είναι παρόντες και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ