Πυροβολισμοί εναντίον κοπαδιού, κυνήγι στην Α’ Ζώνη προστασίας της Δωδώνης

kinigos

Με μήνυση κατά αγνώστων απαντούν κάτοικοι και φορείς της Κοινότητας Δωδώνης με την Αδελφότητα Δωδωναίων να καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια σε βάρος κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Φεβρουαρίου, στις τρεις το μεσημέρι άγνωστος πυροβόλησε σε ευθεία βολή με φυσίγγια διασποράς προς κοπάδι με γίδες και παρουσία βοσκού. Αποτέλεσμα τoν τραυματισμό τριών γιδών και τον θάνατο τριών κατσικιών (άμεση αποβολή).

«Το φαινόμενο του παράνομου κυνηγιού στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και προσβάλλει καθημερινά την εικόνα της τόσο τουριστικής περιοχής μας. Από τον κόμβο Δωδώνης μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο (Α` Ζώνη), εμφανίζονται καθημερινά δεκάδες κυνηγοί και ενεδρεύουν καθόλο το μήκος της οδού.

Η εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες του θεάτρου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, ενώ τα σχόλια τους με δηκτικό τρόπο και οι εικόνες αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Αριστερά και Δεξιά του δρόμου οι κάλυκες ανέρχονται σε χιλιάδες.

Επειδή πρόκειται σαφώς για παράνομες ενέργειες (εντός οικισμών και Α` Ζώνης), παρακαλούνται οι αρμόδιες αρχές για τις ενέργειες τους.

Επιπλέον η εικόνα επηρεάζει οικονομικά τα καταστήματα της περιοχής και διαμαρτύρονται συνεχώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ