Πυροσβέστες Ηπείρου… Ότι και για τους ξένους στις μετακινήσεις

diamoni pirosteston

Οι συνθήκες φιλοξενίας και διαμονής των Ηπειρωτών πυροσβεστών που μετακινήθηκαν στην Αχαΐα ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Οι πυροσβέστες διέμειναν στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ Πάτρας, παρέα ακόμη και με κατσαρίδες.

Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει κάθε φορά που πρέπει να φύγουν εκτός Ηπείρου. Σε αντίθεση με τις ξένες αποστολές που έρχονται στη χώρα και υπάρχει μέριμνα για τη διαμονής τους σε ξενοδοχεία, οι Έλληνες πυροσβέστες μένουν σε χώρους άκρως ακατάλληλους.

Η μετακίνηση στην Πάτρα που ήταν η πρώτη πολυήμερη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο έδωσε την αφορμή για να αναδειχθεί το μείζον ζήτημα που αποτέλεσε και αντικείμενο στη συνάντηση κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ με την Διοίκηση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • vrastos grivas

«Κάθε χρόνο περιμέναμε την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, τον Οκτώβριο, για να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό παύει να ισχύει. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν είμαστε αριθμοί.. Από δω και στο εξής θα καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα την στιγμή που συμβαίνουν. Οι πυροσβέστες εξαντλούνται από κακές συνθήκες μετακίνησης και τις άθλιες συνθήκες διαμονής. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από ότι ισχύει και για τους ξένους πυροσβέστες που έρχονται στην χώρα μας για να βοηθήσουν» τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βασίλης Βράστος.

Τις συνθήκες μετακίνησης και διαμονής των πυροσβεστών κατήγγειλε και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.

«Δυστυχώς αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε  κανένας σχεδιασμός  για την μετακίνηση τους-για μια ακόμη φορά- με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης  να είναι τριτοκοσμικές.

Δεν είναι δυνατόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία  του Πυροσβεστικού Σώματος να αντιμετωπίζει με αυτούς τους όρους τον Πυροσβέστη. Οι συνθήκες αυτές τον εξαντλούν σωματικά και ψυχικά με αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση  κατά την κατάσβεση.

 Καλούμε την Κυβέρνηση και την Φυσική Ηγεσία της Πυροσβεστικής ,μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, να πάρει όλα  τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή μετακίνηση των Πυροσβεστών με  κατάλληλα λεωφορεία -που δυστυχώς δεν τα έχουν προμηθευτεί-, και την διαμονή τους σε Ξενοδοχειακές δομές όπου θα τους παρέχονται  όλα όσα έχουν ανάγκη για να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους.

 Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπάλληλων  Περιφέρειας Ηπείρου , δεν πρόκειται να ανέρθουν αυτές τις πρακτικές και θα πάρουν όλα τα αναγκαία μετρά προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ