Πυροδοτούν την ένταση εν μέσω πανδημίας..

panepistimiako nosokomeio

Τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι σε οριακή κατάσταση. Οι γιατροί μιλούν για εφημερίες πολύ δύσκολες κι αυτό φαίνεται από τις νοσηλείες ασθενών Covid που καθημερινά αυξάνουν.

Αν τα Γιάννινα αντέχουν ακόμη αυτό οφείλεται στην ύπαρξη και την λειτουργία δύο μεγάλων νοσοκομείων.

Κι αν κάτι απαιτείται στις παρούσες συνθήκες είναι η καλή συνεργασία μεταξύ των δύο νοσοκομείων και η αλληλοβοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν χρειάζεται είναι πολεμική μεταξύ των δύο νοσοκομείων.

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλλον δεν είχαν να προσφέρουν απολύτως τίποτα οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ο οποίος έβαλε ουσιαστικά εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου Χατζηκώστα επειδή δεν αναπτύσσει περισσότερες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

«Κάποιοι στυλώνουν τα πόδια και δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που σίγουρα πυροδοτούν την ένταση.

Το κάθε νοσοκομείο έχει συγκεκριμένες υποδομές και συγκεκριμένο προσωπικό.. Έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Πέραν αυτών και των αποφάσεων που λαμβάνει η κάθε διοίκηση, υπάρχει ΥΠΕ, υπάρχει και Υπουργείο Υγείας που μπορεί να σχεδιάσει και να αποφασίσει..

Αν κάποιοι θέλουν να πυροδοτήσουν την ένταση μεταξύ των δύο νοσοκομείων μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν. Κι αυτό σε μια στιγμή πολύ δύσκολη.

Πέραν όλων αυτών το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει διοίκηση η οποία και μπορεί να συζητήσει και να συνεργαστεί και λύσεις να βρει..

Κι όλα αυτά μέσα από διάλογο και όχι με τηλεοπτικά… τελεσίγραφα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ