Πύρινος εφιάλτης… Απειλήθηκαν σπίτια στο Δήμο Σουλίου…

fotia souli2

fotia souli2

Το ένα μετά το άλλο ξεσπούν τα πύρινα μέτωπα στην Ήπειρο κάνοντας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ένα από τα χειρότερα και πιο δύσκολα του καλοκαιριού. Εικόνες σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, επαναλήφθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αγοράς (ΤΚ Σκάνδαλου) του Δήμου Σουλίου.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις… Πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών και απείλησε τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και όλος ο μηχανισμός του Δήμου Σουλίου. Νωρίτερα έγινε ρίψεις από δύο αεροσκάφη με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο κίνδυνος.

fotia soulik1

Επί τόπου βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον οικισμό, φαίνεται όμως ότι βελτιώνεται.

Στο σημείο της φωτιάς είναι και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη. «Όλος ο μηχανισμός του Δήμου είναι επί ποδός… Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε η Δήμαρχος τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για τα σπίτια του χωριού υπήρξε πολύ μεγάλος.

Στη Θεσπρωτία ένα ακόμη πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Γαρδικίου.

Στο Νομό Ιωαννίνων, από το μεσημέρι της Κυριακής, δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από οχήματα και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν σε δύο πύρινα μέτωπα. Στη Χίνκα αλλά και στο Γκρίμποβο όπου οι φωτιές παραμένουν σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στους Παπαδάτες Πρέβεζας και κατακαίει δασικές εκτάσεις.

Τέλος, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται και στους Δρυμάδες Πωγωνίου, για προληπτικούς, προς το παρόν λόγους, καθώς φωτιά καίει στο Αλβανικό έδαφος.

Στην διάρκεια της μέρας ξέσπασαν κι άλλες μικρότερες εστίες, τις οποίες ευτυχώς, η Πυροσβεστική πρόλαβε κι έσβησε πριν πάρουν διαστάσεις. 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ