«Πυρ και μανία» με τη δομή οι φορείς του τουρισμού

asprageloi plateia

«Τουρισμός και Μεταναστευτικό δεν συμβαδίζουν». Αυτό τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων του Νομού Ιωαννίνων μετά το συμβάν στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου.

Διαβάστε αναλυτικά: Οργή στους Ασπραγγέλους από την κλοπή στο καφενείο

Οι τρεις φορείς, κάνουν λόγο για προχειρότητα που διέπει την εγκατάσταση και την λειτουργία της δομής φιλοξενίας ανηλίκων και τονίζουν ότι τα γεγονότα αυτά κάνουν ζημιά στην εικόνα και την ασφάλεια της περιοχής.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρουν: «Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την προχειρότητα που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία της δομής φιλοξενίας και ένταξης των ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου.

Από την αρχή είχαμε αφενός επισημάνει την αδυναμία ένταξης αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό του Ζαγορίου λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (απουσία ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσιών υγείας, δραστηριοτήτων κ.αλ.) και αφετέρου οι κυβερνώντες αγνόησαν την αρνητική βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών στην εγκατάσταση αυτή.

Χθες, σύμφωνα με το Αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ανήλικος από την δομή προέβη σε διάρρηξη παρακείμενου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πριν από λίγες ημέρες συνέβησαν και άλλα.

Οι εν λόγω πράξεις όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε προξενούν ζημιά στην εικόνα και στην ασφάλεια της περιοχής, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δυσφημώντας έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικά προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ