Ψήφισμα εναντίον των μονάδων βιορευστών

bioreusta

Την κάθετη διαφωνία τους στην εγκατάσταση και την λειτουργία μονάδων βιορευστών εκφράζουν οι κάτοικοι του Λύγγου αλλά και όμορων κοινοτήτων (Γραμμένου, Πολύλογου, Βαγιενιτίου, Κωστάνιανης, Ασβεστοχωρίου και Κοσμηράς) με ψήφισμα που έδωσαν στη δημοσιότητα.

 Όπως αναφέρουν, οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιούν οι μονάδες αυτές θα προέρχονται κύρια από χώρες του εξωτερικού καθώς η περιοχή  δεν έχει και δεν παράγει την παραμικρή ποσότητα βιοκαυσίμων ή άλλων υγρών αποβλήτων.

Η μεταφορά τη πρώτης ύλης από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά αναιρεί τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα αυτών των πηγών ενέργειας και τον ίδιο τον στόχο για τον οποίο θεσπίστηκαν.

Στο ίδιο ψήφισμα επισημαίνουν τα κενά της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και εκφράζουν έντονους φόβους για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

«Η τοπική κοινωνία δεν έχει να ωφεληθεί στο παραμικρό από τη λειτουργία τους. Αντίθετα το περιβάλλον θα υποβαθμιστεί, η οικονομία θα συρρικνωθεί και θα επέλθει η τελειωτική κατάρρευσή της .

Δηλώνουμε την ακλόνητη αποφασιστικότητά μας  να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης των μονάδων βιορευστών στην περιοχή μας» τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ