Ψηφιακός χάρτης ευρυζωνικότητας

EYRYZONIKAΤον πρώτο ψηφιακό χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας επιδιώκει να δημιουργήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ζητώντας από τους Έλληνες χρήστες να αξιοποιήσουν το «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων» (ΣΑΠΕΣ), το οποίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα.

Η νέα έκδοση του ΣΑΠΕΣ προσφέρει βελτιωμένες και πιο φιλικές εφαρμογές για την αξιολόγηση, τη γεωγραφική αποτύπωση και τη σύγκριση της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών σε ADSL αλλά και VDSL συνδέσεις από τους ίδιους τους χρήστες.

Στα νέα εργαλεία του συστήματος περιλαμβάνεται το «glasnost», που ελέγχει εάν ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος εφαρμόζει σε συγκεκριμένες εφαρμογές πρακτικές επιλεκτικών ρυθμίσεων στην κίνηση των πακέτων δεδομένων, οι οποίες αποτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας από τους χρήστες. Πρόσθετο βοηθητικό πρόγραμμα του αναβαθμισμένου ΣΑΠΕΣ, είναι το M-Lab Notifier, το οποίο υπενθυμίζει και διευκολύνει τη συχνή μέτρηση των ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ αξιολογεί διαχρονικά την ποιότητα της σύνδεσης. Ακόμα, με τη νέα έκδοση του ΣΑΠΕΣ, οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που θεωρητικά μπορούν να έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ