Ψηφιακή επιμόρφωση των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ κα το ΚΗΦΗ

psifiaka ilikiomenoi

«Ψηφιακές γωνιές» αποκτούν από σήμερα τα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων»

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ήδη στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ, ενώ τέσσερις (4) εκπαιδευτές θα αναλάβουν την ψηφιακή ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Σε πρώτη φάση η εκπαίδευση θα αφορά σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ κα στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει όποιος ηλικιωμένος ενδιαφέρεται.

Οι Ψηφιακές Γωνιές θα λειτουργήσουν για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και έχει στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό και φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 65+) του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ