Ψηφιακά η κατάθεση πινακίδων

Ψηφιακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν πλέον να δηλώνουν οι φορολογούμενοι την ακινησία του οχήματός τους, προκειμένου να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Πλέον, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να επισκεφτούν την Εφορία.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος κατάθεσης των πινακίδων, χωρίς επίσκεψη στην Εφορίας, ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή, και του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την αγκάλιασε. Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν κάποιος κυκλοφορεί με το όχημά του ενώ έχει καταθέσει πινακίδες, τότε θα πληρώσει υψηλότερα πρόστιμα.

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Το φετινό ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, που δεν έχουν εξοικειωθεί με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ