Πρύτανης: Οριακή η μείωση, δεν επηρεάζει τη φυσιογνωμία του Πανεπιστημίου

almpanis

Λιγότερο από αρκετά άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, ακόμη και περιφερειακά, επηρεάζεται των Ιωαννίνων από την μείωση του αριθμού εισακτέων τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετρά 279 θέσεις λιγότερες, οι οποίες αφορούν κατεξοχήν το Τμήμα Γεωπονίας το οποίο χάνει 65 θέσεις, το Ιστορικό Αρχαιολογικό που μετρά 87 θέσεις λιγότερες και το Τμήμα Λογιστικής όπου οι θέσεις εισακτέων μειώνονται κατά 65.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δήλωση του έκανε στο Epiruspost σημείωσε ότι η μείωση δεν είναι σημαντική όπως έχει συμβεί σε άλλα πανεπιστήμια της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

«Υπάρχουν μειώσεις στην εισαγωγή νέων φοιτητών πέρα από τη μείωση που θα φέρει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Για το Πανεπιστήμιο μας η μείωση είναι οριακή και δεν επηρεάζει την φυσιογνωμία του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης.

Κατά την προηγούμενη ακαδημαική χρονιά με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα Τμήματα Γεωπονίας και Λογιστικής.

Για την τρέχουσα δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση αν και πολλοί πιστεύουν ότι η μείωση του αριθμού εισακτέων θα φέρει άνοδο στις βάσεις εισαγωγής.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι οι θέσεις νέων εισακτέων μειώνονται σημαντικά σε όλα τα γεωπονικά τμήματα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Απώλεια 279 θέσεων για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- Αναλυτικοί πίνακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ