Πρυτάνεις εναντίον Γαβρόγλου για τα ΤΕΙ

gavroglou kostas

gavroglou kostas

Την αντίθεσή της με τις βασικές διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ενδεικτικά, χαρακτηρίζουν «ψηφοθηρική προσπάθεια λαϊκισμού» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ.

Εξειδικεύοντας τα σημεία διαφωνίας, οι πρυτάνεις θεωρούν ότι η νέα ρύθμιση για το άσυλο δυσχεραίνει την προστασία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των υποδομών των ΑΕΙ σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων, ενώ θεωρούν ότι οι διατάξεις για τις μεταπτυχιακές σπουδές θα προκαλέσουν τη διακοπή λειτουργίας πολλών μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Επίσης, στο σκέλος της ανάδειξης των οργάνων διοίκησης, οι πρυτάνεις μιλούν για προσπάθεια πολιτικής χειραφέτησης των ΑΕΙ μέσω της εκλογής πρύτανη και αντιπρύτανη από ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

Παράλληλα, κάθετα αρνητική δηλώνει η Σύνοδος στις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού για «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, την απονομή στους διδάσκοντες του τίτλου του «πανεπιστημιακού», καθώς και την ίδρυση πανεπιστημίου (της Δυτικής Αττικής) μέσω της συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς.

Συγχώνευση που θεωρείται «πρόκριμα» για άλλες συγχωνεύσεις ΤΕΙ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι το ν/σ έχει κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με ενσωματωμένες τις βελτιώσεις, αρκετές από τις οποίες συμφωνήθηκαν με τη Σύνοδο Πρυτάνεων των πανεπιστημίων και τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ