Πρυτανεία: Υφίσταται σύμβαση για την πυρασφάλεια

estia fotia (1)

Υφίσταται σύμβαση για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων πυρασφάλειας και υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό πυροπροστασίας.

Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την φωτιά που εκδηλώθηκε στην φοιτητική εστία.

Η Πρυτανεία επιβεβαιώνει την διακομιδή δύο φοιτητριών στο νοσοκομείο όπου αφού έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις κρίθηκε ότι δεν χρήζουν νοσηλείας. Και στις δύο διατέθηκε δωμάτιο σε άλλο κτίριο των φοιτητικών κατοικιών.

Για την διαπίστωση της αιτίας που προκάλεσε την εκδήλωση της φωτιάς, διενεργείται πραγματογνωμοσύνη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι Πρυτανικές αρχές συνομίλησαν και με τους φοιτητές/τριες που διαμένουν στα δωμάτια του κτιρίου όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και φρόντισαν για την μεταφορά τους σε στεγασμένο χώρο εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας έχει δραστηριοποιηθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες για την μεταστέγαση των φοιτητών/τριών σε διαθέσιμα δωμάτια των Φοιτητικών Κατοικιών εντός της ημέρας.

Για την αποκατάσταση των ζημιών θα ακολουθήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.  Η ασφαλής διαβίωση των φοιτητών/τριών στα κτήρια των Φοιτητικών Κατοικιών αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και προς αυτή άλλωστε την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο έτος (καταγραφή δωματίων, νέος Κανονισμός λειτουργίας, ενέργειες για ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτηρίων κτλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ