Προϋπόθεση τα καύσιμα για την ανάπτυξη του αεροδρομίου

apollo p2

apollo p2

Η διασφάλιση καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξή του και για την συνέχιση πτήσεων από το εξωτερικό. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις συναντήσεις που είχαν με στελέχη του τουριστικού πρακτορείου Apollo, τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου.

Η κ. Νina Hornewall (Εμπορική Διευθύντρια) και ο κ. Νiels Grosen (Γενικός Διευθυντής) της APOLLO, τόνισαν ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, με την προϋπόθεση όμως να επιλυθεί το ζήτημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα.

Πρόσθεσαν ότι εκτιμούν τις προσπάθειες που έγιναν για την εξεύρεση λύσης και ανακοίνωσαν ότι ήδη άρχισε ο προγραμματισμός για την επόμενη θερινή περίοδο. “Αν επιλυθεί το πρόβλημα των καυσίμων, τότε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή”, υπογράμμισαν.

Τα στελέχη της “APOLLO”, ανέφεραν ακόμη ότι η επιλογή του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της να βελτιώσει την παρουσία της στο βόρειο τμήμα της Ηπείρου (Πάργα- Σύβοτα) και στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, η οποία κατά την άποψή τους δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, καθώς προς τα εκεί κατευθύνονται τουρίστες χαμηλότερης εισοδηματικής κατάστασης, που μέχρι πρόσφατα επέλεγαν Τουρκία ή Βουλγαρία. Όπως πρόσθεσαν, η Ήπειρος είναι ο τρίτος στη σειρά προορισμός για την APOLLO, μετά από την Κρήτη και τη Ρόδο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα ότι ίσως και εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου να αποκατασταθεί το σύστημα τροφοδοσίας των αεροσκαφών. “Η Περιφέρεια με το Δήμο Ιωαννιτών, θα υποδεχθεί τη Δευτέρα την πρώτη πτήση από τη Σκανδιναβία. Έχουν γίνει όλες οι προεργασίες και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην έναρξη και στη διάρκεια της συνεργασία μας”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

apollo p1

Επέκταση συνεργασιών

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι οι προοπτικές διάχυσης των τουριστών και προς άλλες περιοχές της Ηπείρου και της ανάπτυξης συνεργασιών της APOLLO με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ορεινό/αθλητικό τουρισμό. Όπως ανέφερε η κ. Νina Hornewall, υπάρχουν ήδη επαφές με καταλύματα ορεινών περιοχών, τομέα που ενδιαφέρει να προωθήσει μελλοντικά η εταιρία.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να έχουν απήχηση στους Σκανδιναβούς τουρίστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ορειβατικός/περιπατητικός, που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, προετοιμάζοντας μάλιστα και την πιστοποίηση των διαδρομών.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, τα στελέχη της APOLLO, επανέλαβαν την πρόθεσή τους, να αυξήσουν τις πτήσεις τσάρτερ από την επόμενη χρονιά προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εφόσον λυθεί το ζήτημα των καυσίμων. Όπως ανέφεραν, στις προθέσεις τους είναι τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν τις πτήσεις, ώστε να γίνεται μια από κάθε χώρα της Σκανδιναβίας.

Ο κ. Στρ. Ιωάννου τους ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την επιτυχημένη τουριστική προβολή της Ηπείρου στη Σκανδιναβική αγορά, με την προσθήκη και νέων ενδιαφερόντων, με στόχο σε κάθε πτήση να υπάρχει και κατηγορία επισκεπτών για ορεινές περιοχές.

Ως προς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, επανέλαβε ότι για την Περιφέρεια, αυτό αντιμετωπίζεται ως μια από τις βασικές πύλες εισόδου της Ηπείρου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση με τα καύσιμα, καθώς όπως πρόσθεσε ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για πτήσεις τσάρτερ για τον νέο χρόνο και από άλλες αεροπορικές εταιρίες. Με δεδομένο αυτό, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Ηπείρου να δραστηριοποιηθούν και να αναζητήσουν συνεργασίες για σύναψη συμφωνιών με ξένα τουριστικά πρακτορεία.

• Στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια παραβρέθηκαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ, Νατάσα Τύρου- Ούζα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Κων. Βλάχος κ.α.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ