Προϋπολογισμός ανάγκης για το Δήμο Πρέβεζας

DS_PREBEZASΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Πρέβεζας για το οικονομικό έτος 2013. Την υπερψήφιση του προϋπολογισμού ζήτησε από το σώμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φραγκούλης, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία, ενώ όπως τόνισε καθίσταται αναγκαίος ο περιορισμός των εξόδων με ταυτόχρονη όμως υποστήριξη κοινωνικών θεσμών όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο και η φροντίδα στους αδύναμους.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι καθαρά διαχειριστικός προσπαθώντας να καλύψουμε τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου. Αγώνας επιβίωσης για να ανταποκριθούμε στα στοιχειώδη προβλήματα που είναι πάρα πολλά» επεσήμανε ο κ. Φραγκούλης, τονίζοντας ωστόσο ότι σε αυτή την περίοδο της έντονης κρίσης για την κοινωνία θα υπάρξουν μέτρα προστασίας, όπως μηδενικές αυξήσεις στα τέλη και στους φόρους, δημοτικά συσσίτια αλλά και δωροεπιταγές σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ και την Πρόνοια.

«Ελλειμματικό» και «αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος όπως είπε είναι μειωμένος κατά 20% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Πρόκειται για έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό ο οποίος στηρίζεται στη φορολογία των πολιτών ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βαγγέλης Τσοβίλης, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ανατροπής και κατάργησης του μνημονίου με στόχο μια διαφορετική ανάπτυξη.

Διαχειριστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο κ. Γιώργος Νίτσας της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» και σημείωσε ότι οι πολίτες της Πρέβεζας έχουν άλλες απαιτήσεις και ζητούν δράσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας τους. Ο κ. Γιάννης Ρέντζος από την παράταξη Πρέβεζα Λούρος Ζάλογγο σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα κρατικό ερωτηματολόγιο το οποίο η δημοτική αρχή κλήθηκε να συμπληρώσει.

Τον παρομοίασε ως απλά μια έκθεση όπου ισοσκελίζονται τα έσοδα με τα έξοδα και ανέφερε ότι είχαν δοθεί ευκαιρίες στη Δημοτική αρχή να γυρίσει την πλάτη στο παρελθόν. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός ρεαλιστικός και πραγματικός για να λειτουργήσει ο δήμος κάτω από την δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Στόχος όπως είπε είναι να λειτουργήσει ο δήμος με σωστή ιεράρχηση των αναγκών, ενώ θύμισε ότι οι ΚΑΠ είναι μειωμένοι κατά 60%, το ίδιο και η ΣΑΤΑ.

Εμείς γνωρίζαμε ότι αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο αλλά κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος των προβλημάτων. Θα πρέπει ο δήμος να ανακτήσει την αξιοπιστία και το χαμένο κύρος στην τοπική αγορά είπε ο δήμαρχος και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μεσοπρόθεσμα ο δήμος θα βρει το βηματισμό του, το κύρος και την αξιοπιστία του και θα προχωρήσει σε έργα που έχουν στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουμε και έργα μέσω του ΕΣΠΑ, καταθέτοντας ώριμες μελέτες σημείωσε ο κ. Μπαΐλης. Απαντώντας στο ότι δεν γίνονται έργα είπε ότι ήδη μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο βιολογικός του Λούρου, το έργα στα Λευκαδίτικα, η ανάπλαση της Κυανής Ακτής αλλά και ο δρόμος Ωρωπός Καμαρίνα. Αναφέρθηκε ακόμα στο κλείσιμο των χωματερών και στη δημοπράτηση της αποκατάστασης της χωματερής του Κούκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ