Προβολή σε 150 χώρες με τον Ποδηλατικό Γύρο- Δηλώσεις

arxes podilata

Ως ποδηλατική επανάσταση χαρακτήρισε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που τερμάτισε στα Γιάννινα ο  Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ευχαριστώντας την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, τους φορείς και όλους τους εθελοντές για την συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Η προβολή της περιοχής μέσα από το μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι τεράστια καθώς ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος καλύφθηκε από δεκάδες ξένα μέσα ενημέρωσης και εικόνες ταξίδεψαν σε 150 χώρες των πέντε ηπείρων.

Κι αυτό είναι ένα επιπλέον κέρδος πέρα από την διοργάνωση και την σημασία της.

«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των 5 Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας» ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με την συμβολή όλων των φορέων, όπως είπε, δημιουργείται ένα τεράστιο γεγονός όχι μόνο αθλητικό καθώς χτίζεται ένα κίνητρο ανάπτυξης για το ποδήλατο, τόσο ως άθλημα όσο και μέσο ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς παρομοίασε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο ως ένα τρένο, με πολλά βαγόνια, «κάθε βαγόνι και ένας υπέροχος σταθμός, ένα βαγόνι που υπηρετεί το ποδήλατο ως άθλημα, το άλλο βαγόνι το «τουριστικό», καθώς οι περιοχές που περνάει το πελοτόν προβάλλονται και δέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο και ένα βαγόνι για το «περιβάλλον» που εμείς στο Υπουργείο έχουμε επενδύσει για να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι ήταν και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, όπως και ο Δήμαρχος  Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στις δυσκολίες που είχε το εγχείρημα ώστε να περάσει με ασφάλεια τον αυχένα της Κατάρας. Μίλησε για μία μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή καθώς ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για ανάλογες εκδηλώσεις.

«Είχαμε άριστη συνεργασία και όταν υπάρχει συνεργασία λύνουμε τα πάντα, όπως θα γίνει και με το νέο κλειστό» ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

«Η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στο ραντάρ δεκάδων ξένων μέσων ενημέρωσης με τεράστια προβολή. Εξ ίσου σημαντικό είναι ότι προβάλλεται η βιώσιμη κινητικότητα και η ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καθημερινή μετακίνηση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την επιλογή των Ιωαννίνων προκειμένου να γίνει ο τερματισμός του αγώνα.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος στάθηκε ιδιαίτερα στην προβολή της περιοχής μέσα από την διοργάνωση, σημειώνοντας ότι είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή. Σημείωσε ότι ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνει την 1η Ιουνίου μεγάλο ποδηλατικό γύρο, 52 χιλιομέτρων στα χωριά.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας από την πλευρά του εξήρε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης. «Πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες για τις υποδομές που στηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες και προάγουν την χρήση του ποδηλάτου» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Τέλος οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκαν στην διοργάνωση και την ξεχωριστή συμβολή της στην προβολή των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ