Προβληματισμός σε εστίαση και λιανεμπόριο για τα νέα μέτρα

agora ioannina ep

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε εστίαση και λιανεμπόριο μετά τα νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και βάση των οποίων όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπουν στα καταστήματα -ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης- χρειάζονται αρνητικό rapid test κορονοϊού.

Ωστόσο την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι καταστηματάρχες, δεν επηρεάζονται από τα μέτρα.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν θα λάβουν οι καταστηματάρχες νέα επιδόματα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ να δώσει εκ νέου χρήματα με δεδομένο ότι υπάρχει το εμβόλιο.

Η εκτίμηση του εμπορικού κόσμου είναι ότι τα νέα μέτρα φέρνουν δυσλειτουργία στην αγορά η οποία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

Ο εμπορικός κόσμος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πισωγύρισμα με πολλές δυσκολίες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης δήλωσε πως «το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε “αχαρτογράφητα νερά” και μάλιστα ενόψει της εορταστικής περιόδου, την οποία ανέμενε με προσδοκίες ανάκαμψης του τζίρου και της ψυχολογίας».

Ακόμη δυσκολότερη θεωρείται η κατάσταση για την εστίαση και την διασκέδαση η οποία θεωρεί ότι κι αυτή την φορά «ενοχοποιείται» . Το τίμημα που έχει καταβάλλει τους τελευταίους είκοσι περίπου μήνες είναι μεγάλο και για μία ακόμη φορά καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ