Προβληματισμός για τους στοιβαγμένους φοιτητές στα αστικά

astika kosmos

Τον προβληματισμό του Πανεπιστημίου για τους στοιβαγμένους φοιτητές στα λεωφορεία και παράλληλα την έκκληση προς το Αστικό ΚΤΕΛ να παρακολουθεί την κατάσταση και να παρεμβαίνει κατέθεσε ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δηλώσεις που έκανε.

Η ακαδημαική χρονιά στο Πανεπιστήμιο εξελίσσεται χωρίς σοβαρά προβλήματα. Θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ των ανεμβολίαστων φοιτητών, όπως τόνισε ο Πρύτανης, επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα επαναλάβει την καμπάνια για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μέχρι στιγμής περιορισμένος κι έτσι η λειτουργία συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να χρειαστεί η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για κανένα μάθημα.

Η προσέλευση φοιτητών στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες είναι μεγάλη και ως εκ τούτου την επόμενη βδομάδα το Πανεπιστήμιο θα επανεξετάσει το πρόγραμμα λειτουργίας του ώστε να χρησιμοποιεί τους μεγάλους χώρους και σε απογευματινές ώρες για την αποφυγή συνωστισμού.

Ένα υπαρκτό πρόβλημα είναι ο συνωστισμός στα λεωφορεία, ειδικά τις πρωινές ώρες. Το Πανεπιστήμιο, όπως τόνισε ο κ. Αλμπάνης, το έχει συζητήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ ζητώντας περισσότερα λεωφορεία από τις εννέα μέχρι τις έντεκα το πρωί.

«Υπάρχουν ώρες όπου όντως τα λεωφορεία έρχονται άδεια, όμως υπάρχουν και ώρες που είναι ασφυκτικά γεμάτα. Έχουμε ζητήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ να παρακολουθεί την κατάσταση γιατί οι στοιβαγμένοι φοιτητές μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα σχετικά με την πανδημία» κατέληξε ο κ. Αλμπάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ