Προβληματισμοί και φόβοι από το Δήμο για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς…

dimotiko a

Σοβαροί κι έντονοι προβληματισμοί για την τύχη του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά αναπτύχθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να μεταφέρει στην Περιφέρεια Ηπείρου την ευθύνη για την ολοκλήρωση της μελέτης αλλά και για την κατασκευή του έργου.

Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση στη χώρα όπου τμήμα διευρωπαϊκού άξονα γίνεται μπαλάκι από το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια. Και συμβαίνει αυτό μετά από δώδεκα χρόνια τα οποία δεν ήταν αρκετά για την ολοκλήρωση της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών.

Ήδη αντιρρήσεις στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών έχουν εκφραστεί από τον βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη αλλά και άλλους φορείς.

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα τέθηκε αρχικά από τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο από την Περιφέρεια.

Η κ. Καλογιάννη υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο ένα διευρωπαικό έργο να εκχωρείται για υλοποίηση στην Περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι η σύνταξη φακέλου για μιας τέτοιας εμβέλειας παρέμβαση απαιτεί ειδική τεχνογνωσία. Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι το έργο θα καταλήξει στις καλένδες.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή. «Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να μεταφέρει την ευθύνη του έργου στην Περιφέρεια είναι μία αρνητική εξέλιξη. Το έργο πρέπει να γίνει, είναι αυτό που θα μας συνδέσει με τα Βαλκάνια. Εκτιμώ ότι η Περιφέρεια έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Μετά από επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη έγινε γνωστό ότι θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε το θέμα. Χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε κάποια στιγμή να πάρουν τέλος αποφάσεις που είναι σε βάρος της περιοχής», ανέφερε ο δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ