Προβλήματα και στα Γιάννινα με αδήλωτα θετικά self test

self-test-covid

Σοβαρό ζήτημα προκύπτει και στα Γιάννινα με αδήλωτα θετικά self test. Το θέμα είχαν υποπτευθεί τον τελευταίο καιρό οι αρμόδιες αρχές καθώς κάποιες φορές βρέθηκαν μπροστά σε συρροές κρουσμάτων κι άλλες αντιμετώπισαν προβλήματα στην ιχνηλάτηση.

Τώρα επιβεβαιώνεται καθώς ορισμένοι από αυτούς που νόσησαν χρειάζονται τη βεβαίωση θετικότητας την οποία όμως δεν μπορούν να έχουν αφού το θετικό self δεν επιβεβαιώθηκε είτε με rapid test είτε με μοριακό έλεγχο.

«Καθημερινά είμαστε αποδέκτες πληροφοριών για ανθρώπους που νόσησαν και μπορεί να το δήλωσαν στον εργασιακό τους φορέα όμως δεν προχώρησαν στην επιβεβαίωση του self. Έτσι προκύπτουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν μπορεί να έχουν την βεβαίωση θετικότητας και δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν νοσήσει ακόμη και όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους» ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου.

Σημείωσε ότι τα τηλεφωνήματα που δέχονται καθημερινά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι αρκετά όμως τώρα δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τις περιπτώσεις αυτές καθώς αν το θετικό δεν έχει επιβεβαιωθεί σε μονάδα υγείας δεν φαίνεται στον πίνακα του ΕΟΔΥ ο οποίος δεν δέχεται τεστ αντισωμάτων.

Η κ. Νάκου απηύθυνε έκκληση σε όσους βγαίνουν θετικοί στα self να μεριμνούν για την επιβεβαίωσή τους ώστε να μπορούν να λάβουν την βεβαίωση θετικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ