Πρόβλημα βιωσιμότητας για Γεωπονική και Λογιστική

logistiki preveza

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετρά απώλειες από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά σαφώς είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα περιφερειακά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βλέπουν ότι τμήματά τους έμειναν χωρίς νέους φοιτητές.

Το βασικό πρόβλημα, που είναι πρόβλημα βιωσιμότητας, ανακύπτει για το Τμήμα Γεωπονικής στην Άρτα και για το Τμήμα Λογιστικής στην Πρέβεζα. Τα δύο συγκεκριμένα τμήματα έχουν 315 κενές θέσεις.

Δύο ακόμη τμήματα που μετρούν απώλειες φοιτητών είναι το Αρχαιολογικό και το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών τα οποία ωστόσο έχουν τον αριθμό που τους επιτρέπει να είναι λειτουργικά.

Τα δύο τμήματα, στην Άρτα και την Πρέβεζα, όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, έκαναν προσπάθεια να προβάλλουν το πρόγραμμα σπουδών που παρέχουν. Ωστόσο η συζήτηση για το μέλλον τους θα συνεχιστεί στις γενικές συνελεύσεις και στη Σύγκλητο.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα έχει στην διάθεσή της όλα τα στοιχεία για την βαθμολογία των νέων φοιτητών και τις περιοχές που προέρχονται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τα στοιχεία των παρελθόντων ετών προκύπτει ότι τα δύο τμήματα που φέτος αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η Γεωπονική και η Λογιστική, δεν αποτελούν επιλογή φοιτητών από την Ήπειρο.

Κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ίδια επιδιώκοντας μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προβολή του γνωστικού τους αντικειμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ