Πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των παραγωγών

PORTOKALIAΠολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Άρτας, με τα ποσά των αποζημιώσεων για τον παγετό, που τους κατατέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με χαρακτηριστική καθυστέρηση βέβαια.

Πολλοί είναι οι παραγωγοί που δεν είχαν ενημερωθεί για τον διαχωρισμό των πορτοκαλιών σε κοινά και μέρλιν και εξ αυτού του διαχωρισμού, να προκύψει και το ποσό των αποζημιώσεων, ενώ όπως μας λένε πολλοί παραγωγοί, η μεγάλη πλειοψηφία τους κατέθεσε ως συνολική την ποσότητα, με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν για κοινά πορτοκάλια και όχι για τα μέρλιν, που λογικά θα είχαν και μεγαλύτερη τιμή.

Την ενημέρωση αυτή έχουν οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, απ’ τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, όπου απευθύνονται, για να ενημερωθούν.

Βεβαίως δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί με σιγουριά, ότι με την διαδικασία των ενστάσεων μπορεί να επιλυθεί, αλλά αυτό το πάθημα, ας γίνει μάθημα, για όσους είναι αρμόδιοι να ενημερώνουν τους παραγωγούς, μιας και δεν είναι καιρός για να χάνονται τεράστια ποσά, απ’ την περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ