Προυπολογισμός ανάγκης για την Περιφέρεια Ηπείρου

PERIF_SYMBOYLΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2013, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 67.355.492,06 ευρώ. «Δεν είναι αυτός που θέλουμε, είναι προϋπολογισμός ανάγκης και όχι ανάπτυξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κλείνοντας τη συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης παρουσίασε την Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είχε αντικείμενο την διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων της από 13-3-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών, για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και για την επαλήθευση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας.

Η ένταση βέβαια δεν έλειψε όπως και οι υψηλοί τόνοι της αντιπολίτευσης καθώς και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, δεν δόθηκε εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής καμία απάντηση για το ύψος των οφειλών που υπάρχουν.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα , τα χρέη της Περιφέρειας Ηπείρου ανέρχονται σε 17,006,074 € και το ζήτημα αυτό είχε θέσει εγγράφως η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη, ζητώντας στοιχεία για τον αριθμό αυτών στους οποίους οφείλει η Περιφέρεια αλλά και για το φυσικό αντικείμενο από το οποίο προήλθαν τα χρέη.

Απαντήσεις δεν δόθηκαν με αποτέλεσμα τη σφοδρή αντίδραση της παράταξης Ήπειρος τόπος να ζεις, αντίδραση που αποτυπώνεται και στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Περιφερειάρχης έκανε το άσπρο – μαύρο και προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, απαριθμώντας έναν κατάλογο οφειλετών προς την Περιφέρεια σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις.

Μετά την άρνηση του κ.Περιφερειάρχη να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι «αιχμάλωτη» στην προχειρότητα, στην παλαιοκομματική λογική και στις μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις ημετέρων της Περιφερειακής Αρχής.

Μας είναι άγνωστο πότε η Περιφέρεια Ηπείρου θα μπορέσει να απαλλαχτεί απ’ τα χρέη που κληροδότησε ως Νομάρχης και συνέχισε ως Περιφερειάρχης ο κ.Καχριμάνης, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την ίδια τακτική.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, θα αποτελούσε βαθιά οικονομική ανάσα για την περιοχή αν αυτές οι χρηματοδοτήσεις που έρχονται ακόμα, θα ήταν «ελεύθερες» να επενδυθούν στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ