Πρότυπος ελαιώνας στην Ηλιόκαλη Ιωαννίνων

elaionas

Σε μια κίνηση με πολλαπλά οφέλη, τόσο τοπικά όσο και για ολόκληρο το δήμο προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Hellenic Plants και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τοπική κοινότητα και τον πολιτιστικό σύλλογο Ηλιόκαλης.

Σε έκταση στην Ηλιόκαλη θα δημιουργηθεί ένας πρότυπος ελαιώνας με τη φύτευση δέντρων ελιάς κατάλληλων για την περιοχή. Η προμήθεια των ελαιόδενδρων είναι χορηγία της Hellenic Plants, ενώ την εποπτεία του έργου θα έχει ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΠΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη διαχείριση της έκτασης και του ελαιώνα η Τοπική Κοινότητα Ηλιόκαλης.

Η φύτευση των δέντρων έγινε την Κυριακή το πρωί στην έκταση, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Βασίλη Βλέτσα να τονίζει σε δήλωσή του πως πρόκειται για μια πρωτότυπη δράση, η οποία πέραν του προφανούς περιβαλλοντικού οφέλους, θα δώσει τη δυνατότητα στην τοπική κοινότητα να δρέψει τους καρπούς του ελαιώνα.

“Ο ελαιώνας δημιουργείται δίπλα σε κατάφυτη με δέντρα έκταση την οποία έχουμε αναδείξει την προηγούμενη χρονιά, ο συνδυασμός των δύο γειτονικών εκτάσεων με την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου της περιοχής δημιουργούν έναν πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών. Από την κίνηση αυτή θα έχουν όλοι όφελος και κυρίως οι συμπολίτες μας. Είμαστε εδώ, παρόντες, με δράσεις για το περιβάλλον” υπογράμμισε και σημείωσε πως “είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο χώρος που σήμερα κάναμε τη φύτευση των ελαιόδεντρων, πριν λίγο καιρό ήταν μια έκταση που ασυνείδητοι εναπόθεταν ανεξέλεγκτα μπάζα. Μεριμνήσαμε και τον διαμορφώσαμε άμεσα και μέσω της συνεργασίας μας με την Hellenic Plants και το ΚΕΠΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου Ηλιόκαλης σήμερα δημιουργούμε κάτι πάρα πολύ όμορφο. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Το περιβάλλον χρειάζεται συνέργειες, σχέδιο και δράση. Και στα Γιάννενα αυτά τα στοιχεία τα έχουμε!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ