Πρότυπο τα έργα ανάδειξης της Νικόπολης

NIKOPOLH_THΈνα από τα σημαντικότερα έργα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή της Πρέβεζας. Πρόκειται για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ειδικών από πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εργασίες επικεντρώνονται σε σημεία όπως το Μνημείο του Αυγούστου, σε οικιστικά σύνολα και οχυρώσεις, σε Νεκροπόλεις και Λουτρά στις Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές και βέβαια το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Mόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες του έργου τα μνημεία που θα καταστούν επισκέψιµα και προσβάσιµα στο κοινό είναι το κτιριακό συγκρότηµα Παλατιού, το Τρόπαιο ναυμαχίας του Ακτίου (Μνηµείο Οκταβιανού Αυγούστου)η Βασιλική Α και η Βασιλική Αλκίσωνος, η Βόρεια Νεκρόπολη (λεμονόδασος και Μαυσωλεία) , το Ρωμαικό Ωδείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, η κύρια πύλη παλαιοχριστιανικών τειχών Αραπόπορτα καθώς και δύο κλίμακες του παλαιοχριστιανικού τείχους.

Παράλληλα στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» έχει ενταχθεί η πράξη «προστασία – συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης (Α΄ φάση)» με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.180 ευρώ. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση των εργασιών το σημαντικό αυτό μνημείο να καταστεί επισκέψιμο για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ