Πρότυπο εμβολιαστικό κέντρο η ΜΕΛ

milionis loimodon

Προσομοίωση εμβολιασμού θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η μία από τις τέσσερις Μονάδες Λοιμωδών μετατρέπεται σε πρότυπο εμβολιαστικό κέντρο και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν αρχής γενομένης από τις 29 Δεκεμβρίου.

«Ο εμβολιασμός ξεκινά αλλά η μάχη δεν τελείωσε, δεν είμαστε ακόμη στο τέλος της πανδημίας», τόνισε ο Καθηγητής Παθολογίας και Συντονιστής των ΜΕΛ Χαράλαμπος Μηλιώνης, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV-1.

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε ποσοστό 85% έχουν δηλώσει πρόθυμοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό κι είναι αυτοί που θα δώσουν το παράδειγμα ώστε να πειστούν και οι πολίτες.

«Το εμβόλιο είναι ένα αγαθό για όλους, η ασφάλειά του είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.. Οι πανδημίες δεν τελειώνουν κοινωνικά, τελειώνουν επιστημονικά και ιατρικά και τελειώνουν με μαζικό εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Μηλιώνης.

Ο ίδιος κάλεσε όλους να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ενώ ζήτησε να τηρηθούν τα μέτρα και στο διάστημα των εορτών ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα πανδημίας.

Ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις αιφνίδιες μετακινήσεις τριών γιατρών των ΜΕΛ σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαν μετακινηθεί ασθενείς στις Μονάδες των Ιωαννίνων καθώς το διάστημα αυτό δεν βρίσκονται υπό πίεση και διαθέτουν τόσο τις υποδομές όσο και το ανθρώπινο δυναμικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ