Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων

PETRELAIO_THERMΥπουργικές Αποφάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων που εκκρεμούν από τον Μάρτιο 2012 θα υπογράψει εντός των επομένων ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη θεσμική ενίσχυση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη συστάθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών δύο ομάδες εργασίες για τη μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, αλλά και για τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων.

Η ομάδα εργασίας για την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα καταγράψει τις νομοθετικές διατάξεις που καθορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πετρελαίων και θα υποβάλει έως τις 9 Νοεμβρίου μελέτη για την επικαιροποίηση των ανωτέρω διατάξεων όπου αυτή απαιτείται.

Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε για τη σχεδίαση, υλοποίηση και παρακολούθηση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων θα πρέπει έως τις 30 Νοεμβρίου να υποβάλει πόρισμα στο οποίο θα καταγράφεται η υπάρχουσα κατάστασης ως προς το επιχειρησιακό και τεχνολογικό σκέλος της ασφαλούς ιχνηθέτησης καυσίμων.

Στο πόρισμα θα γίνεται αναφορά στην τεχνογνωσία από άλλα κράτη που ήδη εφαρμόζουν παρόμοια συστήματα, θα περιγράφονται οι όροι της διακήρυξης ( τεχνικές προδιαγραφές – χρονοδιάγραμμα προϋπολογισμός –λοιποί όροι ) για την ανάδειξη του αναδόχου προμηθευτή του κατάλληλου συστήματος ιχνηθέτησης, θα περιγράφονται οι απαιτούμενες τεχνολογικές προδιαγραφές που θα επιτρέψουν την υλοποίηση ασφαλούς ιχνηθέτησης καυσίμων, οι απαιτήσεις σε επίπεδο βέλτιστων επιχειρησιακών διαδικασιών που θα βελτιώσουν τους χρόνους παρακολούθησης και ελέγχου ιχνηθέτησης καυσίμων, αλλά και οι θεσμικές παρεμβάσεις σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ