Πρωτοβουλίες για ημέρα χαμηλού κόστους!

psathasΜία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία λαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και οι τοπικοί φορείς η οποία αποσκοπεί στην καθιέρωση ημέρας χαμηλού κόστους. Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό αφενός μεν θα τονωθεί η αγορά και αφετέρου θα δοθεί η δυνατότητα για φτηνές αγορές στους καταναλωτές.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά.

Στη σύσκεψη διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για την καθιέρωση ημέρας χαμηλού κόστους και διαπιστώθηκαν από την πλευρά των αρμόδιων φορέων οι θετικές προθέσεις για την υλοποίηση της πρότασης καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Υπήρξε δε, κατ’ αρχήν συμφωνία με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για ημέρα – ημέρες χαμηλού κόστους κατά τις χρονικές περιόδους που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Κατά τη συζήτηση, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει ενημέρωση των συλλογικών οργάνων των αρμόδιων φορέων και λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση της πρότασης. Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο 2ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προκειμένου η πρόταση για την καθιέρωση ημέρας χαμηλού κόστους, να πάρει την τελική της μορφή και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα συνεχίσει με δράσεις και παρεμβάσεις, όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να υπάρξει ανάταση της οικονομίας της περιοχής μας, συμβάλλοντας στο έργο της οικονομικής ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωπος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτ/των ΤΑΞΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ