Πρωτοποριακή και απαιτητική επέμβαση στην Αγγειοχειρουργική

aggeioxeirourgiki

Τα δημόσια νοσοκομεία που δύο χρόνια τώρα δοκιμάστηκαν από την πανδημία εξακολουθούν να κάνουν μικρά θαύματα. Και τα περιφερειακά νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων, δείχνουν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Αποκατάσταση θωρακοκοιλιακού ανευρίσματος τύπου ΙΙ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τέτοιου είδους ανευρύσματα λόγω της μεγάλης έκτασης τους εντός της αορτής,  χειρουργούνται σε δύο στάδια και συνδέονται με υψηλά ποσοστά θνητότητας και θνησιμότητας.

Επικεφαλής της πολύπλοκης αυτής επέμβασης και στα δύο στάδια, ήταν ο ΕΒ΄ Αγγειοχειρουργικής, Δρ. Γ. Καραολάνης με την υπόλοιπη Αγγειοχειρουργική ομάδα, καθώς και τον ΕΑ΄ Καρδιολογίας, Δρ. Δ. Νίκα. Στην πολύωρη και απαιτητική αυτή επέμβαση καταλυτικό ρόλο είχε η Αναισθησιολογική ομάδα του Νοσοκομείου με Επικεφαλή τον Αν. Καθ. Δρ. Π. Τζίμα καθώς και την ΕΑ΄ Αναισθησιολογίας κ. Κ. Παντελαίου.

Σπουδαία η συνεισφορά από το έμπειρο Νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου και της Χειρουργικής Κλινικής.

Επεμβάσεις τέτοιου τύπου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου, δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το ΠΓΝΙ προσφέρει στους ιατρούς αλλά και εξελίσσει λόγω των αναγκών που δημιουργούνται.

Ο συνδυασμός όλων αυτών έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο, επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα επέμβαση και άριστη διαχείριση του ασθενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ