Προτομή και αφιέρωμα στον Κερασοβίτη Ήρωα

kerasovo (1)

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κερασοβίτη Ήρωα που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση του χωριού από τους Οθωμανούς το 1913 πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κόνιτσας και η Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής «Το Κεράσοβο». 

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κερασοβίτη Ήρωα, που φιλοτεχνήθηκε με τη συνδρομή των Κερασοβιτών Νικολάου και Ιωάννη Τσούτση, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη σημαντική δωρεά τους.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κόνιτσας, τη Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, την Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Αδελφότητας Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση του ιστορικού της επετείου της απελευθέρωσης του χωριού και με ένα τραγούδι μνήμης για τους αγωνιστές από την χορωδία των γυναικών της Αγίας Παρασκευής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Δημάρατου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Βασίλειος Σαμαράς, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Αγίας Παρασκευής Ελένη Σιάφη και μέλη της, οι κάτοικοι της Κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ