Πρωτόκολλα «λάστιχο», ιχνηλατήσεις με «τρύπες»

panepistimiako astenoforo

Διάτρητη χαρακτηρίζει την ασφάλεια υγειονομικών και ασθενών το ΠΑΜΕ Υγείας, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εβδομάδα ξεκίνησε με περιορισμό στην παροχή γαντιών και μασκών στις κλινικές των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων.

«Στο Γ.Ν.Χατζηκώστα εντοπίστηκε άλλο ένα θετικό κρούσμα  σε εργαζόμενο της τεχνικής υπηρεσίας. Τέσσερις εργαζόμενοι, στενές επαφές τέθηκαν σε 14ημερη καραντίνα με εντολή του ίδιου του διοικητή και της προέδρου της επιτροπής λοιμώξεων!!! Όχι απλά διαχείριση λάστιχο από τον ίδιο διοικητή και την ίδια πρόεδρο επιτροπής λοιμώξεων που δεν έβγαλαν μια ημέρα καραντίνα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής, μετά το θετικό κρούσμα νοσηλευόμενης  στις 26 Σεπτέμβρη (με απολύμανση μόνο του θαλάμου μετά από 12 ώρες), αλλά έμπρακτη απόδειξη ότι κριτήριο διαχείρισης της Υγείας και ασφάλειας του προσωπικού είναι η έλλειψη εφεδρειών υγειονομικού προσωπικού και το “μακιγιάρισμα” της εικόνας της κάθε διοίκησης, η οποία όταν “την παίρνει” δίνει κάποιες επιπλέον ημέρες καραντίνας. Το περιστατικό αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του επικίνδυνου αντιεπιστημονικού τυχοδιωκτισμού των διοικήσεων που  παίζουν ζαριές με την ασφάλεια του προσωπικού, κάνοντας χρήση των βολικών,  αλά καρτ οδηγιών του ΕΟΔΥ» αναφέρει.

Στο ΠΓΝΙ μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος, ενός ειδικευόμενου γιατρού της παιδιατρικής κλινικής, η ιχνηλάτηση που ακολούθησε κατέδειξε την αδυναμία εφαρμογής μια σοβαρής και μεθοδικής ιχνηλάτησης. Νοσηλεύτρια που ήρθε σε στενή επαφή με τον γιατρό δεν ερωτήθηκε ποτέ για το ενδεχόμενο επαφής και μόνο μετά από δική της πρωτοβουλία και αφού ενημέρωσε την επιτροπή λοιμώξεων τέθηκε σε 2 ήμερη!!! καραντίνα αφού πρώτα εκτέλεσε μια βάρδια, ρισκάροντας την διασπορά του ιού.

Τα κοντέινερ που τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στο προαύλιο του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ για να φιλοξενήσουν το ιατρείο covid και τον χώρο αναμονής και εξέτασης  των υπόπτων και θετικών περιστατικών ενώ χρειάζονται 10 τουλάχιστον παθολόγους για τα 2 ιατρεία και 5 γενικούς γιατρούς για την διαλογή, παρά τις πρόσφατες προσλήψεις, σήμερα υπάρχουν 4 μόνιμοι και 3 επικουρικοί στα ΤΕΠ και 5 γενικοί γιατροί αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου, αποδυναμώνοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα. Τα κοντέινερ ήρθαν, πώς θα λειτουργήσουν όμως?

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ασκείται μεγάλη πίεση πλέον στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας λόγω του όγκου των δειγμάτων που φτάνουν προς ανάλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ