Πρωτόγνωρα Θεοφάνεια… Με τάξη και μέτρα στις εκκλησίες των Ιωαννίνων- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

paisios teofaneia

Με αυστηρά μέτρα, όπως τα είχε ανακοινώσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια. Ένας διαφορετικός εορτασμός.. Όπως διαφορετικά ήταν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Οι Ακολουθίες ξεκίνησαν από τις έξι το πρωί στις εκκλησίες των Ιωαννίνων και ανά μία ώρα οι εκκλησίες άδειαζαν, αερίζονταν και εισέρχονταν περιορισμένος αριθμός πιστών.

Χωρίς συνωστισμούς, χωρίς προβλήματα, με τάξη και ευπρέπεια.

Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας αλλά συχνές οι περιπολίες έξω από τους Ιερούς Ναούς.

Ο αγιασμός των υδάτων έγινε εντός των εκκλησιών και οι πιστοί πήραν τον αγιασμό σε σφραγισμένα μπουκαλάκια που ετοίμαζαν οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές.

Η είσοδος στις εκκλησίες γινόταν με βάση τους καταλόγους που είχαν καταρτιστεί αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των πιστών με τους Ιερούς Ναούς. Έτσι αποφεύχθηκε ακόμη και ο ελάχιστος συνωστισμός.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου η κεντρική είσοδος κλείδωνε μεταξύ των Ακολουθιών. Έτσι πρώτα άδειαζε η εκκλησία και μετά άνοιγε και πάλι για να εισέλθουν οι πιστοί.

Αυστηρά μέτρα τηρήθηκαν σε όλους τους Ναούς χωρίς να αναφέρεται κανένα πρόβλημα. Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με αυτόν τον διαφορετικό και πρωτόγνωρο τρόπο….

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου- Πλατεία Πάργης

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ