Πρωτοφανείς οι συνθήκες για τους συνοριακούς….. Φόβοι για μόνιμη μετακίνηση στη Θράκη

KOMOTHNHΠρωτοφανείς είναι οι συνθήκες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πεντακόσιοι αστυνομικοί των Ιωαννίνων οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της Θράκης. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι η παραμονή τους δεν θα περιοριστεί στο δίμηνο όπως αρχικά ανέφερε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά θα παραταθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού;»…. Είναι ένα ερώτημα πλέον υπαρκτό το οποίο οφείλει να απαντήσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η πολιτεία.

Με τα ερωτήματα αυτά να γίνονται έντονα και τα προβλήματα ώρα με την ώρα να αυξάνουν κυλούν οι πρώτες τους μέρες.

Για μία ομάδα από αυτούς ακόμη αναζητείται στέγη. Άλλοι είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν τέσσερις περίπου ώρες στη διαδρομή καθώς το σημείο που κάνουν οκτάωρο απέχει δύο ώρες από το σημείο που διαμένουν. Κι άλλοι έχουν περικυκλώσει την ερειπωμένη σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής, η οποία μετατράπηκε σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών μέσα σε μία νύχτα χωρίς να διαθέτει ούτε παράθυρα.

Οι περιγραφές των ίδιων είναι πρωτόγνωρες και αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία οργανώθηκε η όλη επιχείρηση.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης, όπου για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκε η μετακίνηση μεταναστών από την Αθήνα σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Τα λεωφορεία έφτασαν λίγο πριν ξημερώσει, αλλά δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν λόγω των συγκεντρωμένων και έφυγαν προς Κομοτηνή. Ένα δεύτερο κομβόι 5 λεωφορείων που ακολούθησε στις 11 το πρωί της Κυριακής άλλαξε κατεύθυνση και έφυγε επίσης για την Κομοτηνή, όπου υπάρχουν ήδη 350 και αναμένονται άλλοι 200 παράνομοι μετανάστες.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα έχουν γεμίσει οι δύο σχολές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αριθμός των μεταναστών που θα φτάσουν στην Ξάνθη θα ξεπεράσει τους 800, ενώ στην Κομοτηνή θα είναι σχεδόν διπλάσιος. Για να συμβεί αυτό, σημαίνει ότι θα φιλοξενηθεί διπλάσιος αριθμός από τη χωρητικότητα των κτηρίων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Θράκης για την εγκατάσταση εκατοντάδων παράνομων μεταναστών από την Αθήνα στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Μάλιστα αύριο Τρίτη σχεδιάζουν να μεταφέρουν στην Αθήνα τις αντιδράσεις τους επιδιώκοντας συνάντηση ακόμη και με τον Πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ