Πρωτοφανής επίθεση Κικίλια στους ξενοδόχους και ερώτηση… «ποιος είναι από τα Γιάννινα»!

kikilias

Την πρωτοφανή επίθεση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια προς τους ξενοδόχους αποκαλύπτει με αποκλειστικό του δημοσίευμα το money-tourism.gr, επίθεση που έγινε σε σύσκεψη εργασίας και όπως φαίνεται έχει στο επίκεντρο και τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σύσκεψη έγινε με την παρουσία περίπου 30 προέδρων ενώσεων ξενοδόχων με αντικείμενο τον ορεινό τουρισμό.

Είχε ξεκινήσει παρουσία της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και εξελισσόταν ικανοποιητικά μέχρι την στιγμή που έφτασε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση σε υψηλούς τόνους, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε σύσκεψη, στους ξενοδόχους, με το επιχείρημα ότι “αντί να πείτε ένα ευχαριστώ που έφερα εκατομμύρια τουρίστες, μου κάνετε κριτική και βγάζετε δελτία Τύπου”.

Μάλιστα ρώτησε “ποιος είναι από τα Γιάννενα” και επιτέθηκε προσωπικά για την ανακοίνωση της Ένωσης για την Ryanair, ενώ μίλησε απαξιωτικά για αντίστοιχες ενέργειες και ανακοινώσεις των Ενώσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, κ.λπ., αναφορικά με τα στοιχεία των πληροτήτων, αλλά και του χειμερινού τουρισμού, που έχουν εκδώσει.

Μετά την πρώτη έκπληξη από την -χωρίς προηγούμενο- επίθεση που κράτησε μισή ώρα, καθώς ήταν αδύνατον να τον διακόψει κάποιος και την παγωμάρα που επικράτησε, υπήρξαν σκέψεις από κάποιους για αποχώρηση, σκέψη η οποία δεν υλοποιήθηκε για λόγους σεβασμού στον οικοδεσπότη.

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, προσπάθησε να επαναφέρει την συζήτηση στα προβλήματα του κλάδου, αλλά δεν κατέστη δυνατό, καθώς το κλίμα είχε δυναμιτιστεί.

Κατόπιν αυτών, αρκετοί ξενοδόχοι – συνδικαλιστές, δεν παρέστησαν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι “το σημαντικό έργο της κυβέρνησης, δεν μπορεί να συνδέεται με πράξεις μπουλινγκ ενός υπουργού στον οποίο δεν αρέσουν ανακοινώσεις που βασίζονται σε στοιχεία”. Μάλιστα πρόεδρος ξενοδοχειακής ένωσης της επαρχίας που δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό, τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν οι ενώσεις και οι κρατήσεις που έχουν τα ξενοδοχεία, ουδεμία σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς του υπουργού περί καρεκλών και μπριτζόλων… Άλλος δε  πρόεδρος εξέφρασε την απορία του αν ο υπουργός θα είχε την ίδια συμπεριφορά, αν στην σύσκεψη μετείχαν μεγάλοι Έλληνες ξενοδόχοι.

Εντυπωσιακό δε ήταν το γεγονός ότι στο κλείσιμο της σύσκεψης ο υπουργός Τουρισμού ξαναπήρε τον λόγο για να πει στους παρόντες ξενοδόχους, “Κοιτάξτε τι θα γράφετε και τι δελτία Τύπου θα βγάζετε από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές…”(!!!).

Το θέμα συζητήθηκε την Δευτέρα στην διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι αποδοκίμασαν την συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, χωρίς καμία εξαίρεση. Τονίσθηκε δε ότι πλέον ουδεμία σχέση μπορεί να υπάρξει με το υπουργείο Τουρισμού, ακόμη κι “αν ο υπουργός Τουρισμού ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του” και ότι στο εξής τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία θα τίθενται κατευθείαν στα αρμόδια υπουργεία.

Ανακοίνωση Νοτοπούλου

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει τα εξής: “Αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Υπουργός Τουρισμού τους ανθρώπους του κλάδου, προκαλούν όσα διαρρέουν σχετικά με τη σύσκεψη που είχε με ξενοδόχους στο πλαίσιο της ΔΕΘ και αποκαλύπτονται σε σημερινό δημοσίευμα του money-tourism.gr. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη ενώσεων ξενοδόχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ.Κικίλιας προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τους αφού του χαλάνε το αφήγημα περί success story στον Τουρισμό.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι δύο ή τρεις μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης στους δημοφιλείς προορισμούς δεν μπορεί να είναι ενδεικτικοί της πραγματικής κατάστασης και έχουμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, στην επαρχία και ακόμη περισσότερο στον ορεινό όγκο.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται στην «εντατική» οι επαγγελματίες σε απόγνωση αλλά το μόνο που απασχολεί τον κ. Κικίλια και την ανέμελη κυβέρνηση είναι να μην τους χαλάνε το αφήγημα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ