Πρώτο καμπανάκι ΦΟΔΣΑ προς Δήμους για παρακρατήσεις

asda

Με αρκετές απουσίες αλλά και με τις απαραίτητες παρουσίες έγινε τελικά η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου η οποία επισφράγιση την λειτουργία του εργοστασίου υπό την… σκέπη του Αναγκαστικού Συνδέσμου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. Στον προυπολογισμό του ΦΟΔΣΑ πέρασε η λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων η οποία κοστολογείται στα 5,1 εκατομμύρια.

Επίσης ο Φορέας αναλαμβάνει στο εξής την μεταφορά του υπολείμματος από τη μονάδα προς τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων καθώς η Περιφέρεια ενημέρωση και επίσημα ότι η 31η Οκτωβρίου είναι και η τελευταία ημέρα που κάνει την συγκεκριμένη εργασία.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ έχουν παραδοθεί τα δέκα κοντέινερ όχι όμως και τα αυτοκίνητα. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου τόνισε ότι θα πρέπει να παραδοθεί όλος ο εξοπλισμός που έχει η Περιφέρεια σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καλύψει το κόστος μεταφοράς για όσο διάστημα δεν τον παραδίδει.

Για τους ΣΜΑ δεν υπάρχει κανένα νεότερο και φαίνεται ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα εντός της εβδομάδας.

Ο Φορέας πάντως αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη ανεξάρτητου ελεγκτή για την λειτουργία του εργοστασίου, κάτι που προβλέπεται στη σύμβαση αλλά δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα.

Το πιο ουσιαστικό πάντως της συνεδρίασης ήταν ο επίλογος που έγινε από τον Πρόεδρο Νίκο Καλαντζή, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά.

«Υπάρχει μία ανησυχητική εικόνα για τις πληρωμές των Δήμων. Η Περιφέρεια παρακρατούσε χρήματα από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ για δήμους όπου είχαν. Πρέπει να βρούμε μία λύση. Είναι ανησυχητική η κατάσταση στον Φορέα και πρέπει όλοι να δώσουμε βαρύτητα στις εισφορές. Αν δεν έχουμε την ανταπόκριση που πρέπει ίσως πρέπει να προχωρήσουμε σε παρακράτηση» τόνισε ο κ. Καλαντζής κάνοντας γνωστό ότι κάποιοι από τους δήμους- μέλη έχουν ζητήσει ρύθμιση των οφειλών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ