Πρωτιά για τον Γ. Ευαγγελογιώργο και τέχνη.. από κρέας!

euagelogiorgos g

Μία ακόμη επιτυχία για τον Γιαννιώτη κρεοτέχνη Γιώργο Ευαγγελογιώργο, καθώς αυτή την φορά κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό κρεοπωλών Butchers battles.

Ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακολουθώντας τα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους τρία είδη κρέατος που δεν τα γνώριζαν από πριν, 45 λεπτά χρόνο στη διάθεσή τους για να αποστεώσουν, να δημιουργήσουν και στήσουν τα παρασκευάσματα τους.

Να τονιστεί ότι για πρώτη φορά επίσης η βαθμολογία των κριτών όπως και του κοινού ήταν η ίδια για τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στον διαγωνισμό μετείχαν επαγγελματίες από όλη την χώρα. Στην κριτική επιτροπή οι πλέον ειδικοί με την βαθμολογία τους να μετρά στο 80% και το υπόλοιπο 20% να προέρχεται από το κοινό.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μαγειρική αξιοποίηση των παρασκευασμάτων καθώς κρίνονταν σε γεύση και οπτικό αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο.

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος κατέκτησε την πρωτιά και πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του αφού κατά το παρελθόν έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενεργό μέλος της Λέσχης Ελλήνων κρεοτεχνών και καθηγητής ενηλίκων στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων με πολλές επιδείξεις και παρουσιάσεις σε εκθέσεις του κλάδου.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει επάξια μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Butcher alliance με έδρα την Αυστραλία, την πλατφόρμα που είναι υπεύθυνη για τα butchers wars σε όλο τον κόσμο (κάτι ανάλογο έγινε και τώρα στον πανελλήνιο διαγωνισμό ), πέρυσι έλαβε μέρος πάλι σε παγκόσμιο διαγωνισμό για τα πέντε  καλύτερα παρασκευάσματα καταλαμβάνοντας θέση ανάμεσα στα καλύτερα ενώ στον πανελλήνιο διαγωνισμό έλαβε τη δεύτερη θέση με πρωτότυπα παρασκευάσματα καθώς ήταν ο πρώτος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερες τεχνικές (και μάλιστα με επιτυχία) για παρασκευές από πάτε συκωτιού χωρίς θερμική επεξεργασία καθώς και από κοτόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ