Πρώτη μέρα με τεστ, μάσκες και ευχές

akadimia agiasmos

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ελάχιστα θετικά κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών έγινε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στις σχολικές μονάδες της Ηπείρου.

Λίγες ήταν οι περιπτώσεις όπου δεν υπήρξαν οι απαραίτητες δηλώσεις των τεστ και φαίνεται ότι σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής η πλατφόρμα παρουσίασε σοβαρά τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να είναι αδύνατο να κάνουν τις δηλώσεις κι άλλοι να τις έχουν συμπληρώσει χειρόγραφα.

Τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού που έγινε στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενώ μεταξύ άλλων παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται και πάλι σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Ευχή και ελπίδα όλων μας η χρονιά να κυλήσει ήρεμα και να μην χρειαστεί επιστροφή στο σπίτι και μέθοδος τηλεκπαίδευσης. Γιατί η τελευταία μπορεί να προσφέρει γνώση όμως στερεί τη συνύπαρξη, τον διάλογο, το παιχνίδι και την χαρά της σχολικής αυλής» ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ απευθυνόμενος στα παιδιά ανέφερε ότι η τήρηση των μέτρων είναι δύσκολη όμως είναι απαραίτητη για την προστασία όλων.

«Εύχομαι στους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά για να συλλέξουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που διαδραματίζουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς καλή δύναμη και με αυτή να βοηθήσουν στην πρόοδο των παιδιών τους» υπογράμμισε.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε μία σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Παράλληλα, με τις υπηρεσίες του, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα προκύψει ενώ έχει μεριμνήσει να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους οι σχολικές καθαρίστριες.

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και ασφαλή σχολική χρονιά, απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, και όλα τα μέλη της, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τη σημερινή τελετή του αγιασμού.

«Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς κάτω από αντίξοες συνθήκες για μια ακόμη χρονιά,λόγω πανδημίας, καλούνται να δώσουν το παρόν στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους και η κάθε κατηγορία από το δικό της μετερίζι. Αυτό το πρώτο κουδούνι θα δώσει την δυνατότητα σε όλους να ξαναμπούν στην κανονικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης. Υποχρέωση όλων μας η στήριξη αυτής της προσπάθειας, έτσι ώστε το έργο τους να γίνει πιο εύκολο και πιο δημιουργικό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ