Πρώτη αντιπαράθεση με… ΔΕΥΑΙ!

Πρεμιέρα της προεκλογικής του εκστρατείας από την ΔΕΥΑΙ έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας, γεγονός που έδωσε την αφορμή για την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση με την Δημοτική Αρχή. Σε τόνους όχι ιδιαίτερα υψηλούς προς το παρόν, αλλά ικανούς να δείξουν ότι τελικά η προεκλογική περίοδος δεν θα περάσει μόνο με αβρότητες, ανταλλαγές ευχών και φιλοφρονήσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει στην ΔΕΥΑΙ; Ο Νίκος Γκόντας μιλά για εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης και η Δημοτική Αρχή απαντά πως όλες οι κινήσεις της είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Οι εργαζόμενοι στην συνάντηση που είχαν με τον Νίκο Γκόντα εξέθεσαν μία σειρά προβλημάτων, που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, διαπίστωσε απόλυτο χάσμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή απαξίωση την επιχείρηση.

 «Σ ένα τέτοιο καθεστώς η εργασιακή ειρήνη είναι πλέον ζητούμενο στην μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση του δήμου Ιωαννιτών», ήταν το συμπέρασμα της δίωρης συζήτησης που είχαν οι εργαζόμενοι  της ΔΕΥΑΙ με τον κ.Γκόντα. 

Ο κ. Γκόντας συνέστησε στους εργαζόμενους  «να δείχνουν προσήλωση στο έργο τους, ανεξάρτητα με την συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία θα ελεγχθεί για τις πράξεις της, για να  επανέλθει η επιχείρηση στην κανονικότητα και στην λειτουργικότητα, όπως αυτή προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.

«Δυστυχώς για τον δήμο μας και για τους συμπολίτες μας, η ΔΕΥΑΙ έχει καταστεί ένα μεγάλο αγκάθι και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και δυναμική. Σ αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο  της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ.  Συνιστούμε λοιπόν αλλαγή πλεύσης της διοίκησης και να έλθει σε απόλυτη συνεργασία με τους εργαζόμενους γι το καλό όλων και κυρίως των συμπολιτών ,οι οποίοι  είναι εκείνοι που σε καιρούς δύσκολους, καλούνται να  πληρώσουν τους λογαριασμούς, πολλές φορές με μεγάλη  δυσκολία ».τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας.

Η απάντηση

Η δημοτική αρχή στην απάντηση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι συνεργάτες της.  «Όντας μια υπεύθυνη Διοίκηση, από την πρώτη μέρα όλες μας οι ενέργειες έχουν σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών Άλλωστε, η Επιχείρηση αυτή, έχει σαν βασική φιλοσοφία της λειτουργίας της, την παροχή των αγαθών ύδρευσης και αποχέτευσης, που αποτελούν θεμελιώδεις υπηρεσίες για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όλες μας οι κινήσεις είναι πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας με στόχο τη διασφάλιση, τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ», καταλήγει.

Στα Σεισμόπληκτα η Καλογιάννη

Την ίδια ώρα η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη επέλεξε να επισκεφθεί τα Σεισμόπληκτα όπου συναντήθηκε με κατοίκους της Κράψης, της Ανατολικής και του Δρίσκου που δραστηριοποιούνται στους πολιτιστικούς συλλόγους και την Αδελφότητα.

Στην συνάντηση καταγράφηκαν προβλήματα των περιοχών, όπως η ανάγκη πρόσβαση στη γέφυρα Παπαστάθη, η αποκατάσταση άλλης γέφυρας που συνδέει το Δροσοχώρι με την Κράψη, η ανακατασκευή των σχολείων και η βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κατέγραψε τα θέματα και δεσμεύτηκε για την ένταξη τους σε ένα εφικτό πρόγραμμα εκτέλεσης τεχνικών έργων, που θα αποσκοπεί στην σταδιακή εξασφάλιση της ανάδειξης των περιοχών αυτών.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ