Πρωθυπουργικά εγκαίνια στην Ιόνια αλλά σε εκκρεμότητα η σύνδεση με Κακαβιά και Πρέβεζα

altsipras ionia

altsipras ionia

Επίσκεψη- αστραπή είναι αυτή που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα Γιάννινα.. Επίσκεψη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνων των προηγούμενων δεκαετιών… Κορδέλες, φιέστες και δεξιώσεις!

Ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την Ιόνια Οδό, παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης ενώ στην συνέχεια θα παραβρεθεί σε δεξίωση που θα δοθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η κεντρική ομιλία αναμένεται να γίνει στο ΣΕΑ Επισκοπικού, όπου θα ετοιμαστεί και το σκηνικό των εγκαινίων της Ιόνιας.

Η Ιόνια αποτελεί πλέον καθημερινότητα, ωστόσο έχουν μείνει δύο μεγάλες εκκρεμότητες, για τις οποίες αναμένονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό.

Πρόκειται για την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, όπως προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό του έργου και για την σύνδεσή της με την Πρέβεζα, η οποία βρίσκεται υπό… μελέτη από το 2007!

Και για τις δύο μεγάλες και κρίσιμες παρεμβάσεις έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής τα «είπα- ξείπα» του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και οι δηλώσεις που περισσότερο θόλωσαν το τοπίο παρά έδωσαν απαντήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι και οι δύο οδικές συνδέσεις θα μπορούσαν να αποτελούσαν τμήματα της σύμβασης παραχώρησης, κάτι που φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα και λύση.

Μάλιστα για την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά φαίνεται ότι προκρίνεται η χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κάτι ωστόσο που τελεί υπό διαπραγμάτευση.

Μέσα σε αυτό το τοπίο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος έρχεται στα Γιάννινα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ