Πρόθυμο το Πανεπιστήμιο να συντηρήσει τη βιβλιοθήκη της Βελλάς

vellas

Πρόθυμο να αναλάβει την βιβλιοθήκη της Βελλάς είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να την διασώσει και να την συντηρήσει.

Από το Πανεπιστήμιο απορροφήθηκαν οι εργαζόμενοι στη Βελλά που ανήκαν στο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας και οι οποίοι είναι σε μονοψήφιο αριθμό. Ορισμένοι απ΄ αυτούς είχαν την ευθύνη της λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη της Βελλάς δημιουργήθηκε με μεγάλο κόπο και τεράστια προσπάθεια. Από τους ανθρώπους που έβαλαν την σφραγίδα τους ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτριος Αργυρός, σημερινός μητροπολίτης Κεφαληννίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Μητρόπολη Ιωαννίνων απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο ζητώντας την συνδρομή του για την διάσωση της βιβλιοθήκης.

Η απάντηση ήταν θετική είτε με μεταφορά της στους χώρους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, είτε και με παραμονή της στο χώρο που βρίσκεται σήμερα.

Κι αυτό γιατί το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει την σπουδαιότητά της καθώς διαθέτει ορισμένα μοναδικά βιβλία και πολύ σημαντικά τεκμήρια της ιστορίας της Ηπείρου.

Όλα αυτά βέβαια πριν ανακύψει η διεκδίκηση από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας η οποία θεωρεί ότι μαζί με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ανήκει και η βιβλιοθήκη.

Μετά την διάσταση που έχει λάβει το θέμα και την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας δια της πολιτικής του ηγεσίας ώστε να δοθεί λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ