Πρώτες αντιδράσεις για το ξενοδοχείο στην παραλίμνιο

paralimnio

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος είναι ο πρώτος που αντιδρά στην αδειοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στην παραλίμνια περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι «αναπτυξιακά έργα κατακερματίζουν παραλίμνιες εκτάσεις».

«Για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθούν έργα σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες και πολύτιμες παραλίμνιες εκτάσεις πριν από την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος της λίμνης και σε ζώνη στην οποία δεν επιτρέπεται η χρήση για έργα και εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών μονάδων όπως αναφέρεται και στην εισήγηση του ΦΔ. Επιπρόσθετα, ο χαρακτηρισμός της λίμνης ως τόπος ιστορικός και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους υπονομεύεται με την δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε παραλίμνιες εκτάσεις και ειδικά όταν σε παρακείμενη έκταση ήδη έχουν κατασκευαστεί άλλες εγκαταστάσεις, όπως το παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω κατακερματισμό των φυσικών παραλίμνιων ενδιαιτημάτων» αναφέρει.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων καλεί το ΔΣ του ΦΔ να αποσύρει τη θετική του γνωμοδότηση και την αδειοδοτούσα αρχή να απορρίψει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ξενοδοχείου και να προβεί άμεσα σε σχεδιασμό δράσεων αποκατάστασης των παραλίμνιων εκτάσεων, όπως επιτάσσει άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ