Πρωταθλήτρια και στις ΗΠΑ η Αμαλία Τσιάβου

amalia tsipa

amalia tsipa

Στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται με υποτροφία, σπουδάζει από τις αρχές της χρονιάς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αμαλία Τσιάβου, η οποία ήδη καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία τη φοίτησή της στο Τμήμα Αθλητικής Ψυχολογίας με το κουπί και τον πρωταθλητισμό!

Η Αμαλία, η οποία επιλέχθηκε να σπουδάσει στο γνωστό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, στο σκιφ ελαφρών βαρών, αποτελεί βασικό μέλος της γυναικείας ομάδας Κωπηλασίας του Πανεπιστημίου της.

Μάλιστα, η Οκτάκωπος με τη Γιαννιώτισσα Πρωταθλήτρια πέτυχε αυτές τις ημέρες μία σημαντική διάκριση, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ στο οποίο λαμβάνει μέρος το Πανεπιστήμιο του Τεννεσί!

Η επιτυχία της βάρκας με την Αμαλία Τσιάβου, στην οποία συμμετέχει και άλλη μία ελληνίδα Πρωταθλήτρια, η Αννέτα Κυρίδου από τη Θεσσαλονίκη, έδωσε μετά από χρόνια σημαντικούς βαθμούς στο Πανεπιστήμιό τους, δικαιώνοντας την επιλογή του Κολεγιακού Αθλητικού Οργανισμού της Αμερικανικής Κυβέρνησης (NCAA) να τις καλέσει για σπουδές σ’ αυτό!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ