Πρωταθλητής στην διαχείριση αδέσποτων ο Δήμος Ιωαννιτών

adespota

Σε «πρωταθλητή» της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων αναδεικνύεται ο Δήμος Ιωαννιτών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με υψηλή βαθμολογία στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Αυτοδιοίκησης.

Η έκθεση για το 2025, την οποία παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας, αποτυπώνει μια εντυπωσιακή πορεία που ξεπερνά ακόμη και τις απαιτήσεις της εθνικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παλάσχα, οι στοχευμένες πολιτικές του Δήμου έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. «Κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα πέραν των προβλεπόμενων», τόνισε, αναφέροντας τη σημαντική αύξηση στις υιοθεσίες και τις αναδοχές, γεγονός που οδηγεί στη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων στους δρόμους της πόλης.

Η αξιολόγηση αυτή, όπως σημείωσε, αντανακλά τη σκληρή δουλειά των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Δήμου.

Την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διαχείρισης, λειτουργώντας ως παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλους δήμους της χώρας.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών επενδύει συστηματικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην οργάνωση των υποδομών του, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα των αδέσποτων μπορεί να λυθεί με σχέδιο και επιμονή.