Πρόταση- πρόκληση από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας

DIDASKALIA

DIDASKALIAΜε καζάνι που βράζει μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Θεσπρωτίας. Αφορμή ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ευάγγελος Τζάνης, για να πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας.

Πρώτη απάντηση αποτέλεσε η συμβολική κατάληψη των γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Τζάνης απουσίαζε ενώ όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι σε επίσημο έγγραφό του ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα». Προτείνει ακόμη «για δύο χρόνια να μην πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».

Η πρόταση στερείται επιστημονικής και διδακτικής τεκμηρίωσης, υποδαυλίζει αντιπαλότητες , προκαλεί διακλαδικές και ενδοκλαδικές συγκρούσεις απαντά η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η οποία σε υψηλούς τόνους καταγγέλλει τον Προιστάμενο Δευτεροβάθμιας.

“Ο κος Δ/ντής προτείνει «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπ/κών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα…» (με έντονη γραφή στο κείμενο). Παραβλέπει ότι τα πλεονάσματα είναι παράγωγα της πολιτικής αυθαίρετων συγχωνεύσεων σχολείων, λειτουργίας τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών, κατάργησης μαθημάτων και ειδικοτήτων στο πλαίσιο του «νέου σχολείου». Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διορίζουν εκπ/κούς ειδικοτήτων στο νομό, όταν δεν χρειάζονται. Ούτε ασφαλώς είναι υπόλογοι οι συνάδελφοι για την μετάθεση στο νομό, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος δεκαεννιά εκπ/κών (19), όταν ήδη πλεόναζαν δέκα (10), ούτε και για την απόσπαση άλλων εννιά (9) της ίδιας ειδικότητας. Όταν επίσης, σε συνέχεια ανάλογων πρακτικών, το δικό μας ΠΥΣΔΕ προβαίνει σε τοποθετήσεις δύο και τριών συναδέλφων σε θέσεις και για ωράρια που δύνανται να καλυφθούν από έναν εκπ/κό, δεν είναι φρόνιμο να προτείνεται από τον Πρόεδρο αυτού του οργάνου η χρηματοδότηση ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας. Αναμένουμε προτάσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων, έγκαιρης αποστολής των βιβλίων (έχει φθάσει το 50% των βιβλίων παραμονές Χριστουγέννων) και όχι προκλητικές προτάσεις που συγκαλύπτουν και μετακυλύουν ευθύνες”, αναφέρει μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ