Πρόταση να αξιοποιηθεί το σπίτι του Καρυωτάκη

oikia kariotaki

oikia kariotaki

Πρόθυμοι να συζητήσουν κάθε δυνατότητα αξιοποίησης και προβολής, είναι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης.

Την εξέλιξη αυτή μετέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας στην Δημοτική Αρχή και μάλιστα για δεύτερη φορά, μέσα στους τελευταίους μήνες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα, με επιστολή του προς το Δήμο Πρέβεζας τον Ιούλιο του 2016 κάνει λόγο για επιβεβλημένη ανάδειξη και αξιοποίηση προς όφελος της πόλης, τόσο του συγκεκριμένου σπιτιού και του μνημείου της προτομής του ποιητή που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά όσο και της περιοχής στο Βαθύ εκεί όπου ο Καρυωτάκης έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο σύλλογος αναφέρει πως δεν έχει πάρει καμία απάντηση από την Δημοτική Αρχή αυτούς τους μήνες αναφορικά με τις προτάσεις του, επανέρχεται επαναλαμβάνοντας την δυνατότητα αξιοποίησης της οικίας ενώ παραμένει στην διάθεση του Δήμου για κάθε δυνατή εθελοντική βοήθεια.

«Δεν πήραμε καμία απάντηση προφορική ή γραπτή, αλλά ούτε και είδαμε από μέρους σας καμία κίνηση συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού για βελτίωση της όχι και τόσο τιμητικής , για το Δήμο μας και το Τμήμα Πολιτισμού του, εικόνας του.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε εμείς με τους ιδιοκτήτες του, μας διαβεβαίωσαν ότι είναι διαθέσιμοι σε κάθε συζήτηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση αυτού του πολυεπισκέψιμου και πολυφωτογραφημένου χώρου προς όφελος της πόλης, αλλά και του σεβασμού προς τον ποιητή.

Η κυρίως τουριστική περίοδος αρχίζει σε λίγο και οι δικές μας προτάσεις εξακολουθούν να είναι σε ισχύ», τονίζεται στο έγγραφο του Συλλόγου προς τον Δήμο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ