Πρόστιμο σε φοιτητές μετά την προσαγωγή!

megaro astinomiko

Σε επώνυμη καταγγελία αστυνομικής αυθαιρεσίας προχωρούν πέντε φοιτητές που στις 17 Νοέμβρη προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Οι προσαγωγές αυτές δεν σχετίζονται με τα επεισόδια στη Δομπόλη καθώς όπως αναφέρουν οι φοιτητές έγιναν μεταξύ 4:20μμ με 4:40μμ από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης ενώ είχαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και τα έγγραφα μετακίνησης.

«Στις 8:25μ.μ. και ενώ σιγά σιγά αφήνονται οι τελευταίοι προσαχθέντες ελεύθεροι, και όντας ακόμα μέσα στο τμήμα, μας γνωστοποιείται μέσω τηλεφώνου από άτομο που αφέθηκε ελεύθερο πριν από εμάς, πως μόλις βγήκε από το τμήμα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Οπότε στάλθηκε από εμάς το απαραίτητο SMS μετακίνησης πριν αφεθούμε ελεύθεροι (οι τελευταίοι φύγαμε στις 8:40μμ). Βγαίνοντας, ουδέποτε ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά μετακίνησης μας, ενώ δεν μας γνωστοποιήθηκε οποιοδήποτε διοικητικό πρόστιμο, ούτε μας ζητήθηκε να υπογράψουμε ότι λάβαμε γνώση για την ύπαρξη τέτοιου. Μάλιστα όταν φεύγοντας δύο από μας ρώτησαν αν χρειάζεται να επιδείξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης, τα οποία όλοι είχαμε, οι αστυνομικοί τους απάντησαν αρνητικά.

Έχοντας δει την ανακοίνωση της αστυνομίας για τα διοικητικά πρόστιμα, ζητήσαμε από πληρεξούσιο δικηγόρο να ελέγξει εάν μας έχει επιβληθεί τέτοιο πρόστιμο. Με αυτό τον τρόπο μας έγινε γνωστό ότι μας έχει επιβληθεί πρόστιμο για την ώρα που φεύγαμε από το τμήμα με προορισμό τις οικίες μας. Μάλιστα στα πρόστιμά μας αναφέρεται πως μας γνωστοποιήθηκαν αλλά δεν δεχτήκαμε να τα υπογράψουμε (πράγμα που όπως προαναφέραμε ουδέποτε έγινε) με αστυνομικό μάλιστα να υπογράφει ψευδώς ως μάρτυρας για αυτό.

Το πρόστιμο που μας επιβλήθηκε είναι εκδικητικό και παράνομο, καθώς τόσο όταν προσαχθήκαμε όσο και όταν αφεθήκαμε ελεύθεροι, είχαμε το απαραίτητο έγγραφο/SMS μετακίνησης και τηρούσαμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Η μη γνωστοποίηση του διοικητικού προστίμου και η παντελώς ψευδής υπογραφή του αστυνομικού ότι λάβαμε γνώση, έγινε προκειμένου να μην προλάβουμε να κάνουμε αίτημα αναίρεσης του, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών», αναφέρεται στην επιστολή των φοιτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ